Αναγνώστες

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

DIY...Τα 7 καλύτερα τρόφιμα για να φτιάξετε μάσκες προσώπου!!

1. Μπανάνες.
Οι μπανάνες είναι ένα υπέροχο φρούτο. Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας την ημέρα, βοηθάει στους πόνους της περιόδου; Είναι επίσης ένα από τα κορυφαία τρόφιμα για μάσκες προσώπου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες Α και Ε, έτσι ώστε εφαρμόζοντας την στο πρόσωπό σας αφήνει το δέρμα απαλό και λείο. Αν έχετε μια ώριμη μπανάνα, λιώστε την και απλώστε την στο πρόσωπό σας για 10-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και απολαύστε το μωρουδιακό σας δέρμα!!

2.Avocado.
Αυτό το κρεμώδες φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και σε αντιοξειδωτικά, έτσι ώστε να κάνει μια ιδανική τροφή για μάσκες προσώπου. Απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με μισό ώριμο αβοκάντο. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά. Θα αισθανθείτε το δέρμα σας πιο ήπιο και πιο λαμπερό.

3. Μέλι.
Το μέλι είναι ένα τρόφιμο που είναι τόσο χρήσιμο για πολλά πράγματα. Συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, ενυδατώνει το ξηρό δέρμα, καθαρίζει και θεραπεύει τα εγκαύματα και τα κοψίματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και μόνο για μια αντιβακτηριδιακή και ενυδατική μάσκα προσώπου ή να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία για την ακμή.

4. Βρώμη.
Η βρώμη είναι πολύ χαλαρωτική και θρεπτική για το δέρμα σας. Δρα ως αντιφλεγμονώδες και είναι ένα τέλειο υλικό για τις μάσκες σας. Η βρώμη επίσης είναι ένα φυσικό και απαλό απολεπιστικό. Αλέστε λίγη βρώμη, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή γάλα και απλώστε στο δέρμα σας για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

5. Φράουλες.
Οι φράουλες είναι ένα άλλο φρούτο που προσφέρει μια σειρά από οφέλη για τη φροντίδα του δέρματος σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φράουλες για να λευκάνετε τα δόντια σας, να καθαρίστε το δέρμα σας, για θεραπεία της ακμής, και την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Κάνοντας μια μάσκα προσώπου με φράουλες είναι εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε μερικές φράουλες και να τις απλώσετε στο πρόσωπό σας. Το δέρμα σας θα είναι πιο φωτεινό, πιο σφιχτό και πιο μαλακό.

6. Γιαούρτι.
Μια μάσκα προσώπου με γιαούρτι είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να σφίξετε τους πόρους, να καθαρίσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας, για τη θεραπεία της ακμής και τη μείωση των δυσχρωμιών. Απλά απλώστε λίγο γιαούρτι στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από 10-15 λεπτά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ψευδάργυρο και γαλακτικό οξύ, εφαρμόζοντας αυτό το δροσερό και κρεμώδες προϊόν στο πρόσωπό σας, κάνετε μια ευεργετική θεραπεία.

7. Ελαιόλαδο.
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ελαιόλαδο, όταν πρόκειται για μάσκες τροφίμων. Αυτό το υγιεινό λάδι είναι το τέλειο ντεμακιγιάζ για τα μάτια, λειτουργεί ως ενυδατική κρέμα, μαλακτικό μαλλιών, για την ανάπλαση του δέρματος και για την αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο σαν ένα λάδι προσώπου ή να το αναμίξετε με αβοκάντο, απλώστε το στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά για μια ενυδατική και θρεπτική μάσκα προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου