Αναγνώστες

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Οι χυμοί που θα σε γιατρέψουν...



*Κατακράτηση υγρών

Συστατικά: 4 καρότα, 1 μήλο, 1 ακτινίδιο και λίγος μαϊντανός.



Ο εξαιρετικά γευστικός αυτός χυμός βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει για τη δράση του κατά της κατακράτησης υγρών. Αποτελεί επίσης πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών Α, C και Β, βιταμινών του συμπλέγματος Β και ποτάσιου.


























*Ηangover

Συστατικά: 2 πορτοκάλια, 1 λεμόνι, 1 λάιμ και 1 ροζ γκρέιπφρουτ.



Καθώς το συγκεκριμένο κοκτέιλ «καθαρίζει» αποτελεσματικά το συκώτι και το έντερο, είναι ιδιαίτερα δραστικό στην περίπτωση που έχει γίνει κατάχρηση του αλκοόλ. Παράλληλα, τα οξέα από τα φρούτα που περιέχει εξουδετερώνουν τα ανεπιθύμητα «κακά» βακτηρίδια από το γαστρικό σωλήνα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη δράση των «καλών» προβιοτικών βακτηρίων.


















*«Κουρασμένα» και πρησμένα μάτια

Συστατικά: 4 καρότα, 2 φύλλα μαρουλιού, 1 ματσάκι νεροκάρδαμο, μια μικρή χούφτα μαϊντανός και μια χούφτα σπανάκι.




Πρόκειται για ένα χυμό που πρέπει να εισαχθεί στο καθημερινό διαιτολόγιό σου, αν θέλεις να φροντίσεις την υγεία των ματιών σου. Είναι «φορτωμένος» με τεράστιες ποσότητες βιταμίνης Α, βήτα-καροτένιου και άλλων σημαντικών καροτενοειδών, αλλά και με αξιοσημείωτες βιταμινών C και Ε, φυλλικού οξέος και σιδήρου

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Scrub Σώματος Με Ginger Και Καρύδα

Γιατί τζίντζερ; Πέρα από το μοναδικό άρωμά του, η εξωτική αυτή ρίζα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου, ενισχύει την ροή του αίματος αφήνοντας το δέρμα απαλό, εξομαλύνει την κυτταρίτιδα και κάνει ομοιόμορφο τον τόνο του δέρματος. Ας δούμε, πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σ΄ ένα μοναδικά αρωματικό scrub σώματος.
Υλικά:
¼ φλυτζ. coconut oil
1 κ.σ. καθαρισμένο και σχεδόν πολτοποιημένο τζίντζερ
¼ φλυτζ. αμυγδαλέλαιο
1 – 1,5 φλυτζ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
Σε μικρό κατσαρολάκι πρόσθεσε το ginger και το coconut oil. Λιώσε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά για να απορροφήσει το λαδάκι όλο το άρωμα από το ginger.
Σούρωσε το coconut oil σ΄ ένα καθαρό μπολάκι και πέταξε το «μαγειρεμένο» ginger. Πρόσθεσε το αμυγδαλέλαιο.
Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά (μην περιμένεις να παγώσει εντελώς).
Μόλις το μείγμα κρυώσει, πρόσθεσε τη ζάχαρη, ανακάτεψε καλά και άφησέ το στην άκρη. Αποθήκευσε το μείγμα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

7 τρόποι να κάνεις γυμναστική χωρίς να το καταλάβεις!

Είσαι πολυάσχολη; Και πάλι, υπάρχει χρόνος για γυμναστική! 
Η δουλειά σου καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα πρέπει να εμπλουτίσεις την προσωπική σου ζωή με εξόδους, φίλους, σύντροφο και παιδιά. Πώς μπορείς να γυμναστείς χωρίς να θεωρείς χαμένες 2 ώρες από την ημέρα σου; 

1. Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής εκμεταλλεύσου τον χρόνο ψησίματος και κάνε άλλες δουλειές ή μια βόλτα το τετράγωνο. Το σφουγγάρισμα ή το σιδέρωμα σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες γυμνάζοντας τα χέρια σου. Αν πάλι έχεις κάποιον στο σπίτι να έχει το νου του στην κουζίνα, κάνε ένα γρήγορο περίπατο το τετράγωνο για να γυμνάσεις τις γάμπες σου. 

2. Αν αποφασίσετε να περάσετε κάποιο Σαββατοκύριακο σαν οικογένεια μακριά από το σπίτι, μην κάτσεις άπραγη. Συνόδευσε τα παιδιά σε όλες τις δραστηριότητές τους, συνδυάζοντας και εσύ παράλληλα την γυμναστική σου. Από skate στον πάγο μέχρι τρέξιμο και παιχνίδι στις κούνιες.

3. Αντί να δεις 3 ταινίες μέσα σε μια εβδομάδα, δες μια και την ώρα που θα σπαταλούσες για να δεις τις άλλες 2, πήγαινε για τρέξιμο ή ένα γρήγορο βάδην σε ένα κοντινό πάρκο.

4. Πάγωσε τα ψώνια μέσω ίντερνετ και ξεκίνα από το πρωί να επισκέπτεσαι εμπορικά κέντρα. Κάνε βόλτες στις βιτρίνες, περπάτα, βιάσου να προλάβεις ενώ παράλληλα καις θερμίδες. 

5. Κλασική αλλά τόσο καλή συμβουλή. Μην ξεχνάς να παραλείπεις το ασανσέρ και να ανεβαίνεις τις σκάλες. Στη δουλειά, στο σπίτι, στα καταστήματα και όπου αλλού μπορείς. Θα κάνεις το μεγαλύτερο δώρο στα πόδια σου. 

6. Μην χάνεις χρόνο με τα πέρα δώθε. Κλείσε συνδρομή με το γυμναστήριο που είναι κοντά στη δουλειά σου, για να πηγαίνεις αμέσως μόλις τελειώνεις και να εκμεταλλεύεσαι κάθε λεπτό. 

7. Αν πάλι δεν σου αρέσει το γυμναστήριο, κάνε γυμναστική με τον δικό σου τρόπο. Σήκω 10 λεπτά νωρίτερα το πρωί και πήγαινε αμέσως για τρέξιμο χωρίς να έχεις φάει κάτι. Ο οργανισμός σου, μην έχοντας αποθέματα, θα κάψει λίπος με θετικά για σένα αποτελέσματα.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Sangria Με Πεπόνι Και Καρπούζι

Υλικά:
3 φλυτζ. καρπούζι και πεπόνι σε μικρά μπαλάκια (βγάζεις τη σάρκα με ένα μικρό σκουπ ή κουταλάκι)
2-4 κ. σ. μέλι
Χυμός από ένα lime
¼ – ½ φλυτζ. γκράπα ή τσίπουρο
1 μπουκάλι αφρώδες γλυκό κρασί, όπως moscato d’asti, παγωμένο
1 ½ φλυτζ. ανθρακούχο νερό, παγωμένο
Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Φέτες lime για γαρνίρισμα
Έξτρα μπαλάκια καρπουζιού και πεπονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
1. Βάλε τα μπαλάκια καρπουζιού και πεπονιού σε μία μεγάλη κανάτα. Πρόσθεσε το μέλι, το lime και ¼ φλυτζ. γκράπα. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
2. Πρόσθεσε το κρασί. Δοκίμασε και, αν θέλεις, πρόσθεσε κι άλλο μέλι και γκράπα. Βάλ’το για άλλη μία ώρα στο ψυγείο.
3. Πριν το σερβίρεις, πρόσθεσε πάγο ή παγωμένα μπαλάκια από τα φρούτα, φύλλα μέντας και φέτες λεμονιού. Γέμισε με το ανθρακούχο νερό.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τροφές Πλούσιες Σε Βιταμίνη Α Για Λαμπερή Επιδερμίδα

Πρόκειται για μια βιταμίνη «κλειδί» για νεανική και όμορφη επιδερμίδα, χωρίς ακμή και χωρίς κοκκινίλες και αποχρωματισμούς. Ποιες τροφές, όμως, είναι πλούσιες σ΄ αυτό το ισχυρό αντι-οξειδωτικό;

1. Καρότα: πλούσια σε βήτα-καροτίνη, που είναι μόα μορφή της βιταμίνης Α. Επίσης πλούσιας σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, ίνες και είναι ιδανικό σνακ για το απόγευμα μιας και δεν έχει πολλές θερμίδες!
2. Γλυκοπατάτες: 1 μόνο γλυκοπατάτα καλύπτει πάνω απ΄ το 100% της ημερήσιας ανάγκης σου σε βιταμίνη Α. Επίσης, είναι πολύ πλούσιες σε ίνες και κάλλιο.
3. Goji Berries: ¼ φλ. από αυτό το superfood καλύπτει πάνω απ΄ το 1000% της ημερήσιας ανάγκης σου σε βιταμίνη Α. Ταυτόχρονα είναι πλούσια σε αμινοξέα, φυτικές ίνες και μας γεμίζουν ενέργεια!
4. Πεπόνι: μιας και έρχεται η εποχή του, εκμεταλλεύσου το. Τα πεπόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, χαμηλή σε ζάχαρη ενώ παράλληλα ενυδατώνουν την επιδερμίδα σου.
5. Σπανάκι: εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμο και πρέπει να το δοκιμάσεις ωμό σε σαλάτα, είναι επίσης πλούσιο σχεδόν σ΄ όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που μπορείς να φανταστείς! Καλύπτει το 100% της ημερήσιας ανάγκης σου σε βιταμίνη Α σε μόλις 1 φλιτζάνι.
6. Spirulina: αυτό το φύκι είναι θαυματουργό και καλύπτει 880% της ημερήσιας ανάγκης σου σε βιταμίνη Α. Καλύπτει επίσης το 150% των αναγκών σου σε Βιταμίνη Β12, 80% σε σίδηρο και έχει περισσότερη πρωτεΐνη από ένα κομμάτι κόκκινο κρέας.