Αναγνώστες

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Υγιεινό Κέικ με χαρουπάλευρο

Υλικά:
- 1 κούπα χαρουπάλευρο
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι σόδα
- ¾ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα πορτοκαλάδα
- Λίγο κονιάκ
- ¾ κούπας σταφίδες (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το αλεύρι και τις σταφίδες. Το χαρουπάλευρο το κοσκινίζουμε για να μην κάνει κομπάκια. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το κονιάκ . Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τον προσθέτουμε κι αυτόν. Ανακατεύουμε πολύ καλά!
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 ως 60 λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!

* Το χαρουπάλευρο είναι ιδανικό υποκατάστατο του κακάο και της σοκολάτας. Παράγεται από μια διαδικασία ξήρανσης, άλεσης και ψήσιμου των λοβών αφού αφαιρεθούν οι σπόροι. Χρησιμοποιήστε το κάθε φορά που μια συνταγή απαιτεί σοκολάτα ή κακάο. Για να αντικαταστήσετε το κακάο, απλά χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα χαρουπάλευρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου