Αναγνώστες

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μικρά μυστικά για μια επιτυχημένη δίαιτα..

ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ...
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ενα σωστό διαιτολόγιο έχει τους κανόνες του:
- Ζάχαρη – μέλι - μαρμελάδα! Γλυκές αμαρτίες που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 3 κουταλάκια γλυκού την ημέρα
- Πίνε ως 3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά. Αν είσαι λάτρης της ζάχαρης καλό είναι να την αντικαστήσεις με κάποιο υποκατάστατο (σουκραλόζη, στέβια).
ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΥΜΑ...
Είτε το γεύμα σου είναι κρεατικό, ψάρι ή λαχανικό υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να είσαι συνεπής στο πρόγραμμά σου:
- Καθημερινά μπορείς να προσλαμβάνεις μέχρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (μία στο φαγητό και μία στο μαγείρεμα)
- Ξεκίνησε πάντα το γεύμα καταναλώνοντας άφθονη ποσότητα σαλάτας εποχής. Επιτρέπεται οποιοδήποτε λαχανικό ωμό ή βραστό ή ψητό, σε απεριόριστη ποσότητα.
- Πίνε 2 λίτρα νερό την ημέρα.
ΑΝ ΒΓΕΙΣ...
- Προτίμησε ψητό κοτόπουλο ή ψάρι ή άπαχο κρέας με απεριόριστη σαλάτα. Απόφυγε τηγανητούς μεζέδες, πίτες και φαγητά με πολλές σάλτσες.
- Ζήτησε τη σαλάτα σου να στη φέρουν στεγνή χωρίς λάδι, λεμόνι ή ξύδι. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις μόνη σου την ποσότητα ελαιόλαδου και αλατιού που θα βάλεις με βάση των κανόνα των 2 κ.σ.
ΑΝ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΛΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ...
- Καλό είναι να επιλέγεις: γλυκό κουταλιού, παστέλι, σοκολάτα υγείας με ξηρούς καρπούς, παγωτό γρανίτα, ζελέ με φρούτα και επιδόρπια χαμηλού γλυκαιμικού δέικτη με τεχνητά γλυκαντικά.
ΓΕΝΙΚΑ....
- Προτίμησε φαγητά βραστά, ψητά στο grill ή στον ατμό.
- Αντικατάστησε το αλάτι στο φαγητό ή τις σαλάτες με μυρωδικά, μπαχαρικά, μουστάρδα, μπαλσάμικο, γιαούρτι, πιπέρι, λεμόνι κ α.
- Χρησιμοποίησε μόνο ελαιόλαδο στο μαγείρεμα και τη σαλάτα, πάντα με μέτρο και απόφυγε το βούτυρο.
- Μείωσε την προσθήκη ελαιόλαδου στα μαγειρευτά και στην κατσαρόλα, προσθέτοντας διάφορα λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κρεμμύδια, πιπεριά, καρότα, κολοκυθάκια) και φρέσκια ντομάτα.
- Αφαίρεσε τελείως την πέτσα ή το ορατό λίπος από το κρέας ή το κοτόπουλο. Γενικότερα καλό είναι να επιλέγεις άπαχα κομμάτια κρέατος.
- Στα λαδερά και τις σάλτσες να υπολόγισε τόσες κουταλιές σούπας λάδι, όσες και οι μερίδες φαγητού (δηλαδή 1 κ.σ. λάδι για κάθε μερίδα / άτομο).
- Στράγγιζε τα φαγητά με μια τρυπητή κουτάλα.
- Σέρβιρε στο πιάτο σου μικρότερες μερίδες από φαγητά πλούσια σε λίπος και υδατάνθρακες π χ σάλτσες, τηγανητά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες.
- Απόφυγε να καταναλώνεις ο, τιδήποτε μπροστά στην τηλεόραση. Εξαιρούνται καφές, ροφήματα χωρίς ζάχαρη, χυμοί και νερό.
Προτίμησε να πάρεις το γεύμα σου λίγο καθυστερημένα, παρά να το παραλείψεις εντελώς. Καλό είναι δηλαδή να φας κάτι για απογευματινό σνακ, έστω κι αν έχει περάσει κάπως η ώρα, παρά να περάσεις απ' ευθείας στο βραδινό σου!!

Φακόρυζο

Υλικά
(Για 2-4 άτομα)
350 γραμμάρια φακές
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
3 Κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασιού Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τις φακές. Μετά, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει. Κλείνουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν καλά, για όσο χρόνο χρειάζεται αναλόγως με το είδος της φακής, βράζετε από 30 ως 50 λεπτά περίπου.
Όταν οι φακές έχουν βράσει αρκετά είναι δηλαδή σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε διαρκώς στην αρχή για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά. Αν το κρίνουμε απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε καλά σε τηγάνι, μαζί με το ελαιόλαδο.
Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνουμε και το κρεμμύδι μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε.
Τόσο εύκολα και απλά γίνεται το θρεπτικότατο φακόρυζο.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τι θα λέγατε για ένα κοκτέιλ αντιοξειδωτικών?

Υλικά:το χυμό απο ένα πορτοκάλι1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες1κ.σ μέλι2κ.σ φουντούκια τριμμένα1κ.γ κανέλαμπόλικο πάγο τριμμένο Εκτέλεση:Βάλε το χυμό πορτοκάλι με όλα τα υλικά εκτός απο τον πάγο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε καλά να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίξε μπόλικο τριμμένο πάγο και γέμισε με το χυμό...Αν δεις πως ο χυμός είναι λίγο πιο παχύρρευστος απο όσο χρειάζεται πρόσθεσε χυμό πορτοκαλι..Μια πολύ καλή επιλογή για την τόνωση του οργανισμού μας, μπορεί να καταναλωθεί και μετά την γυμναστική ώστε να δώσουμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα συστατικά.

Blueberry.....

Τα γνωστά μας μύρτιλα, με τα οποία διακοσμούμε τις τούρτες και τα τρώμε αφειδώς σε μαρμελάδα, ήρθαν από τη μακρινή Σιβηρία και καλλιεργούνται πλέον και στη χώρα μας. Πέρα από νόστιμο πρωινό και υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο, οι καρποί αυτοί έχουν και ένα κάρο αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές, αγγειοδιασταλτικές, αντιαρτηριοσκληρυντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του στομάχου. Επίσης, περιέχουν τη φυσική χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, η οποία λειτουργεί αντιοξειδωτικά και διευκολύνει τη ροή των πληροφοριών στον εγκέφαλο.
Καλημέρα σας!!! Να έχουμε μια όμορφη Παρασκευή...

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Διατροφή και Ευεξία by Peny Damtzi..: Φανταστικό πίλινγκ κατά της κυτταρίτιδας!

Διατροφή και Ευεξία by Peny Damtzi..: Φανταστικό πίλινγκ κατά της κυτταρίτιδας!: Καφεδάκι. . . Για την κυτταρίτιδα!  Η καφεΐνη βοηθάει στην αποτοξίνωση και τη λιπολυση. Είναι φυσικό τονωτικό και διεγείρει τη μικροκυκλοφο...

Φανταστικό πίλινγκ κατά της κυτταρίτιδας!

Καφεδάκι. . . Για την κυτταρίτιδα! 
Η καφεΐνη βοηθάει στην αποτοξίνωση και τη λιπολυση. Είναι φυσικό τονωτικό και διεγείρει τη μικροκυκλοφορια. Μια πολύ καλή σπιτική περιποίηση! 
Υλικά :
2κσ κατακάθι απο ελληνικό καφέ που έβρασε ή καφέ που έμεινε στο φίλτρο
1/2 φλ βρασμένο και σουρωμενο τσάι
2κσ γαλάκτωμα σώματος (όποιο έχετε στο μπάνιο σας)
Εκτέλεση :
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τρίβετε τα επίμαχα σημεία για 10'. Ξε πλένετε με ζεστό νερό.

ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ


Οι ινδιάνοι Σιού το ονόμαζαν «ρίζα του φιδιού» και το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πληγές, κρυολογήματα, πονόλαιμο, πονόδοντο, τσιμπήματα εντόμων και δηλητηριάσεις από τσιμπήματα φιδιών. Αργότερα, οι Ευρωπαίοι βοτανολόγοι τοονόμασαν Εχινάτσια, εξαιτίας του σφαιρικού και αγκαθωτού σχήματος ανάμεσα στα άνθη, που θυμίζει θαλάσσιο αχινό. Περιέχει πολυσακχαρίτες, φλαβονοειδή, αιθέρια έλαια, αλκαμίδια και καφεϊκό οξύ. Κυκλοφορεί σε φυσική μορφή σε καταστήματα με βότανα, αλλά και σε ταμπλέτες, κάψουλες, αλοιφές και σιρόπι.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Διεγείρει το ανοσοποιητικό και λεμφικό σύστημα, τονώνει την άμυνα του οργανισμού, βοηθά στις δερματικές παθήσεις και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης είναι ισχυρό όπλο κατά της γρίπης και των λοιμώξεων και μπορεί να λαμβάνεται τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά.

Οι 10 καλύτερες τροφές για Αποτοξίνωση

Το να απαλλάξετε το σώμα σας από τις τοξίνες δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιβιώσετε μόνο με φρούτα και να μην μπορείτε να ξεκολλήσετε από την τουαλέτα. Υπάρχουν πολλές φυσικές τροφές που όχι μόνο είναι νόστιμες, αλλά βοηθούν και τον οργανισμό σας να αποβάλλει τις τοξίνες.

Κάρδαμο
Γεμάτο από βιταμίνη C, γνωστή για την αποτοξινωτική της δράση, το κάρδαμο είναι το όνειρο της αποτοξίνωσης.
Το κάρδαμο μοιάζει με γροθιά κατά των τοξινών καθώς ενεργοποιεί ένζυμα στο συκώτι που καθαρίζουν μέσω της ουροδόχου κύστεως τον οργανισμό. Χρησιμοποιήστε το: η σούπα από κάρδαμο είναι ένα πεντανόστιμο κολατσιό - απλά προσθέστε κρεμμύδι, σκόρδο. Ακόμα πιο απλά, μπορείτε να βάλετε λίγο στο σάντουιτς σας και είναι αρκετό για να κάνει τα μαγικά του.

Λεμόνι
Τα λεμόνια πρωταγωνιστούν στις λίστες αποτοξίνωσης για έναν πολύ καλό λόγο. Λειτουργούν εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που υπάρχουν στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό ο ρόλος τους: η βιταμίνη C που περιέχουν στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην εκκαθάριση των συσσωρευμένων τοξινών. Χρησιμοποιήστε το: μια φέτα λεμονιού μέσα σε ζεστό νερό βοηθά στην απαλλαγή των τοξινών ειδικά όταν το σώμα μας το χρειάζεται. Το λεμόνι επίσης είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο για το αλάτι όταν το στίψουμε σε φαγητά με κάρυ και στις σαλάτες.

Σκόρδο
Το σκόρδο διώχνει τις τοξίνες ακριβώς όπως και τους βρυκόλακες. Αυτός ο μικρός αλλά παντοδύναμος βολβός, ενισχύει τη φαγοκυττάρωση, μια διαδικασία του οργανισμού που καταστρέφει τα ξένα κύτταρα. Οι ενώσεις του θείου, που δίνουν στο σκόρδο τη χαρακτηριστική του μυρωδιά, διεγείρουν την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία απομακρύνουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ξένα σώματα στην κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιήστε το: το σκόρδο προσθέτει γεύση και ένταση σε οποιοδήποτε πιάτο. Σας προτείνουμε να το ψήσετε ολόκληρο μαζί με τα λαχανικά σας και να το προσθέσετε στη σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξετε για τα ζυμαρικά σας.

Κουρκούμη
Μέλος της οικογένειας των τζίντζερ, αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται κατεξοχήν σε ασιατικά πιάτα, όπου οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από πολύ παλιά. Αυτό το απαλό και πολύ δυνατό καρύκευμα παρέχει ισχυρή δράση κατά των τοξινών καθώς αυξάνει τα αντιφλεγμονώδη ένζυμα στο συκώτι - εξαιρετικό ειδικά αν το προηγούμενο βράδυ έχετε πιεί λιγάκι παραπάνω. Χρησιμοποιήστε το: προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού στα κάρυ πιάτα σας ή το ρύζι για να προσθέσετε γεύση, χρώμα και να απαλλαγείτε από τις τοξίνες.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ όχι μόνο μπορεί να γιατρέψει το σώμα από ένα γερό μεθύσι, μπορεί να σας προστατεύσει και για μελλοντικές αντίστοιχες καταστάσεις που θα έχετε "ξεφύγει" από το πρόγραμμά σας. Το τζίντζερ σας βοηθά να χτίσετε ισχυρά αντιοξειδωτικά στο αίμα και το συκώτι και να βοηθήσουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει μελλοντικές εισβολές ξένων σωμάτων, καταστρέφοντας ταυτόχρονα τις ελεύθερες ρίζες που ελοχεύουν στον οργανισμό μας. Χρησιμοποιήστε το: μερικές φετόύλες σε ζεστό νερό κάνουν ένα πεντανόστιμο, θεραπευτικό τσάι. Προσθέτοντας τριμμένο ή ψιλοκομμένο τζίντζερ στο φαγητό, δίνετε μια πιο καυτερή αλλά πολύ αρωματική νότα ειδικά όταν το φαγητό σας έχει ινδικές ή τάι επιρροές.

Μαϊντανός
Ο μαϊντανός συνήθως καταλήγει στην άκρη του πιάτου μας, αλλά οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες θα πρεπε να τον καθιστούν κάτι παραπάνω από απλή γαρνιτούρα. Αυτό το "μετριόφρον" χορταρικό είναι ένα πανίσχυρο διουρητικό και βοηθά πολύ τη λειτουργία των νεφρών, ένα από τα πιο ενεργά όργανα του σώματός μας ως προς την αποβολή τοξινών. Χρησιμοποιήστε το: ο μαϊντανός λειτουργεί πολύ καλά σε σάλτσες ντομάτας και σούπες, καθώς και στις σαλάτες. Συνδυάζεται πολύ καλά με άλλα λαχανικά και αν το αναμείξετε με σκόρδο και λεμόνι, μπορείτε να το προσθέσετε στο κοτόπουλο, το αρνί ή το μοσχάρι.

Αγκινάρες
Η ιδιότητα της αγκινάρας να θεραπεύει ένα συκώτι που υπερλειτουργεί είναι κάτι πολύ γνωστό στις Μεσογειακές χώρες, όπου χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό ως καθαρτικό για το αίμα. Οι αγκινάρες λειτουργούν με δύο τρόπους: ως ακόμη ένα διουρητικό, αλλά περιέχουν και κάποια συστατικά που διεγείρουν το λίπος στο συκώτι, το οποίο λειτουργεί σαν το "λάδι" στη "μηχανή" του. Χρησιμοποιήστε τις: οι αγκινάρες κάνουν πεντανόστιμες σαλάτες με λίγο στιμμένο λεμόνι (διπλή αντιοξειδωτική δράση!) ή μπορείτε να τις προσθέσετε σε μακαρονάδες με λίγη κρέμα γάλατος με χαμηλά λιπαρά.

Λάχανο
Μπορεί να στραβομουτσουνιάζετε με αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι το λάχανο ενεργοποιεί δύο αντιοξειδωτικά ένζυμα στο συκώτι μας. Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να βασανίζεστε με τη δίαιτα της σούπας από λάχανο για να ωφεληθείτε από το τις ευεργετικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείστε το: σωτάρετε με λίγο βούτυρο και σκόρδο και σερβίρετε σαν συνοδευτικό. Το κόκκινο λάχανο μπορεί να σωταριστεί υπέροχα με μήλο, κρεμμύδι, λίγο ξύδι μπαλσάμικο και χυμό πορτοκάλι.

Ανανάς
Η αποτοξίνωση είναι απλή υπόθεση αν τρώτε τακτικά φρέσκο ανανά. Δεν έχει απλά θεϊκή γεύση, αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που σκοτώνει τις τοξίνες στο οργανισμό. Χρησιμοποιήστε τον: μπορείτε να φτιάξετε ένα επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό γλυκατζή αλλά μπορεί να συνδυαστεί με μεγάλη επιτυχία σε σαλάτες μαζί με καρότα, παπάγια και μαρούλι.

Σουσάμι
Αυτά τα μικρά μαγικά αντιοξειδωτικά χρυσαφένια σποράκια προστατεύουν το συκώτι σας από τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ και άλλων τοξινών. Το μυστικό τους βρίσκεται στα αμινοξέα που ονομάζονται μεθειονίνη και τρυπτοφάνη που ενθαρρύνουν το συκώτι και τα νεφρά να λειτουργούν σε πολύ καλά επίπεδα εξασφαλίζοντας έτσι την γρήγορη και άμεση απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό μας.
Χρησιμοποιήστε το: το σουσάμι μπορείτε να το προσθέτετε στις σαλάτες για να τις κάνετε πιο τραγανές και γευστικές. Επίσης το ταχίνι, που είναι το βασικό συστατικό του χούμους μαζί με το σκόρδο και το λεμόνι, αν συνδυαστεί με ρεβύθια, είναι το πιο αντιοξειδωτικό φαγητό που υπάρχει!