Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

8 Διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις...

-  Υψηλή πρόσληψη νατρίου:  Προσπάθησε να μαγειρεύεις πιο πολύ στο σπίτι και να παίρνεις σπιτικό φαγητό στη δουλειά. Έτσι, θα ελέγχεις ευκολότερα την ποσότητα  αλατιού που λαμβάνεις.  Απόφυγε τα σνακ και το γρήγορο φαγητό, γιατί περιέχουν πολύ αλάτι.
-  Υψηλή πρόσληψη σακχάρου:  Άρχισε να αναγνωρίζεις τα είδη ζάχαρης στις ετικέτες των προϊόντων (χυμό ζαχαροκάλαμου, σιρόπι καλαμποκιού, νέκταρ αγαύης, μελάσα κ.α). Έλεγξε προσεκτικά τις ετικέτες από τα light προϊόντα, τις έξτρα σάλτσες και τα dressings για πρόσθετη ζάχαρη.
-  Παραμελείς τις φυτικές ίνες:   Φάε όσπρια, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά με τη φλούδα τους. Για να μειώσεις τις πιθανότητες φουσκώματος, ξεκίνα να πίνεις αρκετό νερό που βοηθά στην κίνηση των ινών μέσω του πεπτικού συστήματος.
-  Δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη:   Πρόσθεσε την πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα σου και κυρίως στα σνακς.  Ξεκίνα με ένα αυγό ή ένα γιαούρτι. Μπορείς, ακόμα, να καταναλώνεις  cottage τυρί χαμηλών λιπαρών με κράκερ ολικής αλέσεως.  Επίσης, μία καλή επιλογή είναι να προσθέτεις στις σαλάτες σου ξηρούς καρπούς, που έχουν αρκετή πρωτεΐνη.
-  Το παρακάνεις με το κόκκινο κρέας:  Χρησιμοποίησέ το στην ποσότητα που θα δώσει γεύση στο φαγητό και όχι σαν κύριο συστατικό.  Βάλ’ το στη σαλάτα ή κάνε ψητά λαχανικά με κρέας.
-  Δεν πίνεις αρκετό νερό:  Προσπάθησε να αυξήσεις την καθημερινή ποσότητα νερού που πίνεις.  Αν δεν σου αρέσει το νερό, βάλε μέσα φλοίδες από αγγούρι, εσπεριδοειδή ή φύλλα μέντας.  Ακόμη,  ο οργανισμός σου μπορεί να πάρει νερό και από τα φρούτα και τα λαχανικά, αφού περιέχουν 85% νερό.
-  Το παρακάνεις με τους υδατάνθρακες:  Εστίασε σε υδατάνθρακες που περιέχουν βιταμίνες.  Κάνε στην άκρη το άσπρο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα.  Προτίμησε τις φακές, τη βρώμη, τα φασόλια και βάλε στη ζωή σου τα προϊόντα ολικής αλέσεως.
-  Προσπερνάς γεύματα:  Βρες χρόνο για να φας, μην το παραμελείς.  Αν δεν έχεις χρόνο, φάε έστω μια μπανάνα ή ένα γιαούρτι.  Σε περίπτωση που είσαι στο δρόμο όλη μέρα, πάρε σνακς από το σπίτι.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

DIY.... Κεριά Citronella!!!

Το καλοκαίρι είναι κοντά και οι σκνίπες και τα κουνούπια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Μην χάνεις άλλο χρόνο: ετοίμασε τα δικά σου κεριά με σιτρονέλλα για να απολαμβάνεις τα γλυκά καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι/βεράντα σου.
Θα χρειαστείς:
-    Κερί (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και υπολείμματα κεριών που έχεις σπίτι)
-    Φυτίλια
-    Δοχεία που θα αποθηκεύσεις τα κεριά σου
-    Κόλλα υγρή
-    Αιθέριο έλαιο citronella (μπορείς να το βρεις σε βιολογικά προϊόντα ή να το παραγγείλεις online).
-    Αν δεν θες το άρωμα της citronella να είναι πολύ βαρύ, μπορείς να το αναμείξεις μ΄ ένα δεύτερο αιθέριο έλαιο της επιλογής σου.
1.  Κόλλησε τα φυτίλια σου στον πάτο των δοχείων χρησιμοποιώντας την κόλλα σου. Τύλιξέ το γύρω από ένα μολυβάκι και στερέωσέ το πάνω στο δοχείο.
2.  Λιώσε το κερί σου σε χαμηλή φωτιά σ΄ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι. Απομάκρυνε από την φωτιά αμέσως μόλις το κερί λιώσει.Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο και ανακάτεψε καλά. Περίπου 10 σταγόνες σιτρονέλλα και 5 σταγόνες απ΄ το άλλο αιθέριο έλαιο είναι ικανοποιητική ποσότητα.
3.  Ρίξε το μείγμα στο δοχείο και τοποθέτησέ το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.