Αναγνώστες

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μια αντιοξειδωτική μάσκα με σοκολάτα που θρέφει και απολεπίζει ήπια….

                                                                                       Υλικά
* 1 κ.σ. μερέντα
*  λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
* 1 κ.γ. μέλι
* 1. κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα πλήρες
* 1 κ.σ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα υλικά σε χλιαρή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο και αφήνουμε 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τη μάσκα με χλιαρό νερό και λίγο βαμβάκι.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

10 συμβουλές ευεξίας!!!


Μήπως το πρωί που ξυπνάτε νιώθετε άτονοι και κουρασμένοι σαν να μην κοιμηθήκατε καθόλου; Αν ναι, πιθανώς να περνάτε μια περίοδο κόπωσης ή νευρικής εξάντλησης.
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες πρακτικές συμβουλές που αν τις εφαρμόσετε, σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα, αφού θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την κόπωση και να νιώσετε πιο ενεργητικοί και χαρούμενοι.



1. Να κοιμάστε επαρκώς 

Να κοιμάστε όσο έχετε ανάγκη, ακόμα και το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει 9-10 ώρες ύπνο το 24ωρο, στην αρχή ενός προγράμματος ενεργοποίησης, και μετά από κάποιους μήνες, 6-7 ώρες.

2. Να τεντώνεστε πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι 

Κάθε πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, συνηθίστε να τεντώνετε το σώμα σας προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό θα σας βοηθά να ενεργοποιείτε τους μυς σας, μετά από την πολύωρη αδράνεια της νύχτας. Μην ξεχνάτε συγχρόνως με το τέντωμα να παίρνετε και μερικές βαθιές αναπνοές. Επίσης, να κάνετε περιπάτους στην εξοχή, όσο γίνεται συχνότερα, για να παίρνετε καθαρό αέρα.

3. Να βρίσκετε χρόνο για χαλάρωση 

Κάθε μέρα, να αφιερώνετε λίγο χρόνο για ανάπαυση και χαλάρωση. Να θυμάστε ότι ξεκουράζεστε καλύτερα ξαπλωμένοι παρά καθισμένοι σε μια καρέκλα (1/2 ώρα ξάπλας ισοδυναμεί με 4 ώρες σε καθιστική θέση).

4. Να κρατάτε το σώμα σας στη σωστή στάση 

Όταν κάθεστε, στέκεστε ή περπατάτε φροντίζετε να έχετε το σώμα σας στη σωστή θέση; Προσπαθήστε το, γατί σύμφωνα με τους ειδικούς, η κακή στάση του σώματος κλέβει από τα αποθέματα της ενέργειάς σας.

5. Να «κλέβετε» λίγη από την ενέργεια του ήλιου 

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, χειμώνα καλοκαίρι, πρέπει κάθε μέρα να κάθεστε λίγα λεπτά στον ήλιο, φορώντας ανοιχτόχρωμα ρούχα, για να… κλέβετε έτσι λίγη από την ενέργειά του. 

6. Να γυμνάζεστε καθημερινά 

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πρέπει να γυμνάζεστε καθημερινά, τηρώντας αυστηρά αυτή σας τη συνήθεια. Αρχίζετε, σιγά-σιγά, και για λίγα λεπτά την ημέρα, αυξάνοντας προοδευτικά το χρόνο και την ένταση της άσκησης ώσπου να φθάσετε τη μισή ώρα έντονης δραστηριότητας ( πεζοπορία, κολύμπι, σχοινάκι, τρέξιμο, μπάσκετ, ενασχόληση με τον κήπο, ανεβοκατέβασμα σκάλας, ποδηλασία, κ.τ.λ.). 

7. Να ασκείτε τις πνευματικές σας λειτουργίες

Εντάξτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα ένα διάλειμμα «ευεξίας και πνευματικότητας». Δηλαδή, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική, διαβάστε ένα μυθιστόρημα, λύστε ένα σταυρόλεξο, ή παίξτε σκάκι ή κάποιο άλλο οποιοδήποτε πνευματικό παιχνίδι. Με άλλα λόγια, ασχοληθείτε με κάποια ψυχαγωγική δραστηριότητα που βοηθά να συμμετέχουν όλες οι πνευματικές σας λειτουργίες. 

8. Να διατρέφεστε σωστά 

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και μειώστε τα πολλά λίπη, τα ζωικά λευκώματα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Πίνετε πολλούς φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών εποχής. Αραιώστε τους καφέδες, τ’ αναψυκτικά και τ’ αλκοολούχα ποτά. 

9. Σταματήστε το κάπνισμα

Όσοι καπνίζεστε μειώστε το ή καλύτερα κόψτε το. Τόσο στους αρχάριους όσο και στους για χρόνια καπνιστές, το κάπνισμα δημιουργεί εντονότατη κόπωση, η οποία εξαφανίζεται αμέσως μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

10. Διατηρείτε την ηρεμία σας

Αποφύγετε συγκινησιακές καταστάσεις που εξαντλούν τις νευρικές δυνάμεις. Δηλαδή έντονους καβγάδες, συχνές αντιδικίες, καθώς και στενοχώριες ή εκνευρισμούς για ανάξια λόγου θέματα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδανικά σνακ για να είσαι Fit και στο γραφείο...



Αποξηραμένα βερίκοκα: περιέχουν μόλις 106 θερμίδες <1 γραμμ. λιπαρά ανά 1/2 φ λιτζάνι. Τα φρούτα αυτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών που ενισχύουν την όραση.



















Φιστίκια Αιγίνης: περιέχουν 158 θερμίδες, 13 γραμμ. λιπαρά ανά 50 καρπούς περίπου. Καθώς πρέπει να βγάλεις το κέλυφός τους, δεν τα τρως πολύ γρήγορα.









Ελληνικός καφές: περιέχει 20 θερμίδες, ο μέτριος και 0 γραμμ. λιπαρά. Έχει μικρότερη ποσότητα καφεΐνης, αλλά 0 γραμμ. λιπαρά σε σύγκριση με έναν καπουτσίνο που περιέχει 100 θερμίδες και 5 γραμμ. λιπαρά.


Πράσινο τσάι: με 0 θερμίδες και 0 γραμμ. λιπαρά, το πράσινο τσάι θα γίνει αγαπημένο ρόφημα στο γραφείο. Περιέχει κατεχίνες, οι οποίες σχετίζονται με την πρόληψη ή την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη τύπου ΙΙ, των καρδιαγγειακών παθήσεων και μορφών καρκίνου.





1 τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και ντομάτα περιέχει 250 θερμίδες και 4 γραμμ. λιπαρά
Με το τοστ, λαμβάνεις από το μαύρο ψωμί τουλάχιστον 5 γραμμ. από τις απαραίτητες φυτικές ίνες – χρειάζεσαι 25 γραμμ. ημερησίως. Ακόμη, η άπαχη πρωτεΐνη σε βοηθά να νιώθεις χορτασμένη για περισσότερη ώρα.



Μπισκότα ολικής αλέσεως τύπου πτι μπερ: περιέχουν 90 θερμίδες τα 3 και 3 γραμμ. λιπαρά. Προτίμησε αυτά αντί για μπισκότα σοκολάτας και θα γλιτώσεις τουλάχιστον 300 θερμίδες και άλλα 4 γραμμ. λιπαρά.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να εντάξετε την πρωτεΐνη στο πρωινό σας...


Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Σας προτείνω κάποιους εύκολους τρόπους να εντάξετε σ’ αυτό πρωτεΐνες, αποκτώντας ενέργεια, που δε φαντάζεστε. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο...
Οι πρωτεΐνες είναι το βασικό δομικό στοιχείο του οργανισμού μας. Η ονομασία της λέξης προέρχεται από το ρήμα "πρωτεύω". Και μόνο από την ετυμολογία αντιλαμβάνεστε την εξαιρετική σημασία που έχουν οι πρωτεΐνες για την υγεία μας. Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να πρωτεύσετε και να πάρετε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Η καλή μέρα, από το πρωινό φαίνεται.
Γιαούρτι
Αποτελεί ένα από τα καλύτερα βοηθήματα σ’ ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και παράλληλα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες Α και D. Αν το εντάξετε στο πρωινό σας, τα οστά σας θα δυναμώσουν και τα μαλλιά σας θα φαίνονται υγιή και λαμπερά.
Γκουάβα
To ξέρατε ότι η κόκκινη γκουάβα μπορεί να αντικαταστήσει τη ντομάτα, σε περίπτωση που έχετε αλλεργία; Μια κούπα προσφέρει 4.21 γρ. πρωτεΐνης. Μπορείτε να τη φάτε σκέτη ή σε φρουτοσαλάτα και είναι το τέλειο πρωινό για εσάς που σέβεστε τη γραμμή σας.

Βρώμη
Μια κούπα βρασμένης βρώμης περιέχει 5.33 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής και για πρωινό. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.
Αυγά
«Φάε τ’ αυγό σου» φωνάζουν όλες οι μαμάδες που γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια τροφή  πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά. Είναι μια παρεξηγημένη τροφή, που επι της ουσίας δεν παχαίνει: Ένα μεγάλο αυγό περιέχει  70 με 80 θερμίδες, ενώ παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε πρωτεΐνη και πολύτιμα μέταλλα, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12).

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να αποφύγεις την αβιταμίνωση....


  1. Να επιλέγετε τρόφιμα όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και της εποχής.
  2. Να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά ωμά, καθώς τα μαγειρεμένα χάνουν το 50% της βιταμίνης C. Να τα πλύνετε πολύ καλά για να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κατάλοιπα ( χώμα, φυτοφάρμακα). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι βιταμίνες βρίσκονται συνήθως στη φλούδα των φρούτων και στο εξωτερικό μέρος των λαχανικών.
  3. Να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, προτιμώντας αυτές που έχουν υποστεί τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία.
  4. Προσθέστε ελάχιστο μηλόξιδο ή λεμόνι στις σαλάτες, καθώς περιέχουν όξινα συστατικά, τα οποία προστατεύουν τη βιταμίνη C από την καταστροφή (οξείδωση).
  5. Μην κόβετε τα τρόφιμα σε μικρά κομματάκια, γιατί καταστρέφονται οι πιο ευαίσθητες βιταμίνες.
  6. Να διατηρείτε όσο το δυνατόν λιγότερο τα τρόφιμα στη συντήρηση του ψυγείου. Αν γίνεται να τα καταναλώνετε αμέσως.
  7. Τα λαχανικά να τα μαγειρεύετε στον ατμό και όχι να τα βράζετε. Αν είναι ανάγκη να τα βράσετε, χρησιμοποιείστε μόνο το απολύτως αναγκαίο νερό.
  8. Για το βράσιμο, ρίξτε τις τροφές αφού έχει βράσει το νερό και όχι από την αρχή.
  9. Να αποφεύγετε τη χρήση σόδας στα όσπρια και τα λαχανικά.
  10. Το μαγείρεμα θα πρέπει να διαρκεί όσο γίνεται λιγότερο χρόνο! Προσοχή! Αυτό δεν ισχύει για τα κρέατα και τα πουλερικά.
  11. Προτιμήστε τις χύτρες ταχύτητας γιατί ελαχιστοποιούν την απώλεια βιταμινών, αφού χρησιμοποιείται ελάχιστο νερό, ο χρόνος μαγειρέματος είναι λιγότερος και η οξείδωση είναι μικρότερη λόγω του ερμητικού κλεισίματος του σκεπάσματος της χύτρας.
  12. Το ελαιόλαδο θα πρέπει να το βάζετε στο φαγητό ωμό αμέσως μετά την παρασκευή του και όχι στην κατσαρόλα.
  13. Αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε σκοτεινό μέρος, μακριά από το φως του ήλιου και σε ερμητικά κλεισμένες συσκευασίες για να αποφευχθεί η είσοδος οξυγόνου.
  14. Οι κατεψυγμένες τροφές θα πρέπει να μαγειρελυονται κατευθείαν μετα την κατάψυξη, χωρίς πρώτα να αποψυχτούν.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τυχόν έλλειψη βιταμινών δεν σχετίζεται τόσο στην ποσότητα της προσλαμβανόμενης τροφής, αλλά στην ποιότητα της τροφής!

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα να έχουμε...


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μάσκα προσώπου με γάλα



• 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
• 1 κουταλάκι κονιάκ 
• 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού 

Pίχνετε τα υλικά στο κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε. Περιμένετε να κρυώσουν και βρέχετε με το μείγμα γάζες ή ροδέλες από βαμβάκι, που θα εφαρμόσετε στο πρόσωπο σαν κομπρέσες για 10-15 λεπτά.