Αναγνώστες

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Νεκταρίνια!!!

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να πέσετε με τα μούτρα στα νεκταρίνια αυτό το καλοκαίρι και ένας απο αυτούς είναι ότι έχουν υπέροχη γεύση. Τώρα είναι η εποχή τους και μπορείτε να τα βρείτε σε προσιτές τιμές και θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει, αφού πρόκειται για έναν αντιοξειδωτικό θησαυρό.
Ας δούμε κάποιους απο αυτούς...
- Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και για τον λόγο αυτό θεωρούνται πολύ δραστικά κατά της δυσκοιλιότητας, ενώ περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α και C και αρκετά μεταλλικά άλατα.
Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, ενώ τα β-καροτένιά του συμβάλλουν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
Είναι πλούσια σε  κάλιο, που βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και σε βιταμίνη Ε. Έτσι τα νεκταρίνια έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν την καρδιά και τους πνεύμονες, επουλώνουν τα τραύματα και παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι περισσότεροι θέλουμε να αδυνατίσουμε και να μείνουμε αδύνατοι, ώστε να μπορούμε να ταράξουμε τα νερά, φορώντας το αγαπημένο μας  μπικίνι. Τα νεκταρίνια είναι νόστιμα, θρεπτικά και έχουν λίγες θερμίδες. Σκεφθείτε πως ένα νεκταρίνι περιέχει μόνο 46 θερμίδες. 

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Εναλλακτικές πηγές Βιταμίνης C!

1. Λαχανάκια Βρυξελλών
Ένα φλιτζάνι από αυτό το μαγικό λαχανικό καλύπτει 124% από την καθημερινή μας ανάγκη σε βιταμίνη C.
2. Ακτινίδιο (Kiwi)
Ένα μόνο ακτινίδιο καλύπτει το 102% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C.
3. Πιπεριές
Ανάλογα το χρώμα τους, οι πιπεριές μπορούν να καλύψουν από 150% ως 570% των αναγκών μας  σε βιταμίνη. Να ξέρεις, οι κίτρινες πιπεριές έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα και οι πράσινες τη χαμηλότερη.
4. Λάχανο
Ένα μόλις φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο θα καλύψει περίπου 134% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C.
5. Mix ‘n match
Δώσε ένα boost στον οργανισμό σου και ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου, φτιάχνοντας ένα γευστικό smoothie με όλα τα παραπάνω!

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

10 super τροφές για αποτοξίνωση....

Αβοκάντο  Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η γλουταθειόνη, συστατικό που βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες.
Cranberries – Βοηθούν στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, απομακρύνουν τις τοξίνες από όλο το σώμα.
Λάχανο – Τροφή πλούσια σε θείο. Το θείο συμβάλλει στην απομάκρυνση χημικών ουσιών από το σώμα σου.
Λεμόνι – Γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το συκώτι και απομακρύνουν τις βλαβερές τοξίνες.
Μπρόκολο – Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που θα «καθαρίσουν» το σώμα σου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ένζυμα θα κάνει το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργεί ρολόι.
Σκόρδο – Έχει αντιβιοτικές ιδιότητες και βοηθάει το σώμα σου να «γιατρευτεί» από μέσα.
Παντζάρι – έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βεταΐνη και πηκτίνη, που συμβάλει στην προστασία του ήπατος και του πεπτικού συστήματος.
Γκρέιπφρουτ – Βοηθάει το πεπτικό σου σύστημα και αποτρέπει τη δημιουργία πέτρας στους νεφρούς.
Ηλιόσποροι – Συμβάλλουν στην καλή υγεία του συκωτιού και βοηθούν στην αποβολή τοξινών από το σώμα μας.
Φακές – Βοηθούν το πεπτικό σύστημα και αποτοξινώνουν το σώμα.