Αναγνώστες

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Δίαιτα.... Ο εφιάλτης του Σαβ/κου!!


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όλα κυλάνε αρμονικά και με συνέπεια όσον αφορά τον προγραμματισμό των γευμάτων. Το ωράριο εργασίας ή του σχολείου βοηθάει στη διαμόρφωση καθημερινών υγιεινών συνηθειών χωρίς να υποκύπτεις σε ατασθαλίες. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο; Πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι για τη δίαιτά σου;
Έρευνες δείχνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε περισσότερο τις δυο τελευταίες μέρες της εβδομάδας, ακόμα κι αν βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής. Ας δούμε ποιές είναι οι πιο συνηθισμένες διατροφικές παγίδες του χαλαρωτικού, απ’ όλες τις απόψεις, Σαββατοκύριακου και πώς αντιμετωπίζονται.
Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάς εκτός σπιτιού κι έτσι καταλήγεις να φας κάποιο σνακ σε μια καφετέρια
Μπορείς να φροντίσεις να έχεις μαζί σου μικρά σνακ που δεν χρειάζονται ψυγείο όπως μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, πολύσπορα κριτσίνια ή ξηρούς καρπούς ώστε να καταναλώνεις σαν ενδιάμεσο γεύμα ενώ βρίσκεσαι στο δρόμο ή το αυτοκίνητο. Αν θελήσεις να φας κάτι στην καφετέρια, φρόντισε να στραφείς σε μια υγιεινή επιλογή όπως για παράδειγμα μία μπαγκέτα με τόνο ή ένα τοστ με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά. Διαφορετικά, αν έχεις όρεξη για κάποιο γλυκό τότε ένα frozenyogurt με κομμάτια φρούτων μπορεί να θεωρηθεί μια απολαυστική επιλογή με λίγες θερμίδες.
Πραγματοποιείς εξόδους για ποτό ή φαγητό
Έρευνες δείχνουν πως τείνουμε να μιμούμαστε τις διατροφικές συνήθειες ατόμων με τους οποίους κάνουμε παρέα, οπότε αν οι φίλοι σου συνηθίζουν να τρώνε και να πίνουν δίχως μέτρο, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Αναφορικά με το αλκοόλ, καλό θα ήταν να μείνεις στα 1-2 ποτηράκια όπως ορίζουν και οι συστάσεις. Μία έξυπνη τακτική για να μην ξεφύγεις είναι να βάλεις μικρότερη ποσότητα ποτού στο ποτήρι σου και να αυξήσεις τον όγκο του προσθέτοντας ανθρακούχο νερό, σόδα, ή κάποιο light αναψυκτικό, ώστε να σου φανεί ότι ήπιες παραπάνω, χωρίς όμως να ξεφεύγεις από τις συστάσεις και χωρίς να επιβαρύνεσαι με επιπλέον θερμίδες.
Στην έξοδό σου για φαγητό προτίμησε μία μακαρονάδα ναπολιτέν, ένα μπιφτέκι ή άπαχο κρέας με ρύζι και σαλάτα χωρίς extra σος, ή μία σαλάτα με κοτόπουλο και μία φέτα ψωμί προσέχοντας πάντα το μέγεθος της μερίδας που σου αντιστοιχεί.
Σε κάλεσαν σε πάρτυ και αγχώνεσαι για το αν θα βρεις κάτι που θα μπορείς να φας
Φρόντισε να φας ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα όπως μία σαλάτα ή χόρτα βραστά και το απόγευμα ένα γιαούρτι με ένα φρούτο ώστε το βράδυ στο πάρτι να μπορείς να καταναλώσεις δύο-τρία κομμάτια από την αγαπημένη σου πίτσα συνδυάζοντας την με σαλάτα. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα πιο υγιεινά πιάτα του μπουφέ όπως κοτόπουλο σουβλάκι, πατάτες φούρνου, καναπεδάκια με σολομό, τυρί ή τόνο και σαλάτες χωρίς επιπλέον σος.
Νομίζεις ότι σου αξίζει μια μικρή παρατυπία μέσα στο Σαββατοκύριακο
Σκοπός δεν είναι να στερηθείς τροφές ή επιδόρπια που σου αρέσουν στην διάρκεια της εβδομάδας ώστε να μπορείς να τα φας ελεύθερα το Σαββατοκύριακο. Στην περίπτωση που νιώσεις έντονη επιθυμία για ένα γλυκό ή φαγητό είναι προτιμότερο να το καταναλώσεις σε μικρή ποσότητα μετά το γεύμα σου, ανεξάρτητα με το τι μέρα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου