Αναγνώστες

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

5 tips για να ξυπνήσεις πιο αδύνατη...


Διάλεξε σοφά: Διάλεξε ελαφριά και ευκολόπεπτα φαγητά για το βραδινό σου και απέφυγε τις πολύ λιπαρές τροφές, τους σύνθετους υδατάνθρακες και το κόκκινο κρέας, καθώς αποτελούν βαριά πιάτα που θα επιβαρύνουν το στομάχι σου προκαλώντας πρήξιμο και ανήσυχο ύπνο, αλλά το κυριότερο, ακριβώς επειδή κοιμάσαι, το σώμα σου διασπώντας τους θα τους αποθηκεύσει ως λίπος αντί να τους χρησιμοποιήσει σαν ενέργεια. Αντίθετα προτίμησε απλά φαγητά και τρόφιμα, όπως σολομό, κοτόπουλο, σπανάκι, γιαούρτι ή γλυκοπατάτα και κράτα τις μερίδες υπό έλεγχο.
Βάλε φρένο στα βραδινά σνακ: Δεν είναι μόνο το τι τρως, αλλά και πότε επιλέγεις να το φας. Σύμφωνα με έρευνες, οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο, δεν θα επηρεάσουν μόνο τη ζυγαριά σου, αλλά και το βιολογικό σου ρολόι, έχοντας άμεσο αντίκτυπο και στο μεταβολισμό σου. Φρόντισε να φας ελαφριά το βράδυ και τουλάχιστον 2 ώρες πριν πας για ύπνο.
Απογευματινή άσκηση: Κράτα το μεταβολισμό σου ενεργό, ώστε να συνεχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ταυτόχρονα θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός σου, κάτι που με τη σειρά του θα μειώσει το όποιο φούσκωμα, έτσι ώστε το επόμενο πρωί να φαίνεσαι και να νιώθεις λεπτότερη. Δε χρειάζεσαι πολύωρες ασκήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις να πας για 30λεπτο περπάτημα ή τρέξιμο, ή ακόμη και να κάνεις μερικές ασκήσεις ανάμεσα στα διαλείμματα της αγαπημένης σου ταινίας ή σειράς.
Κράτα το σώμα σου ενυδατωμένο: Απέφυγε την κατανάλωση αλκοόλ πριν κοιμηθείς, αφού και θα επηρεάσει αρνητικά την συνολική ποιότητα του ύπνου σου, κάνοντάς σε να ξυπνάς κουρασμένη το επόμενο πρωί και να αναζητάς «απελπισμένα» ενέργεια σε παχυντικές τροφές, αλλά παράλληλα θα σε επιβαρύνει με μπόλικες περιττές θερμίδες. Αντίθετα κράτα το σώμα σου ενυδατωμένο , φροντίζοντας μέχρι το τέλος της ημέρας να έχεις πιει 6-8 ποτήρια νερό,. Αν θες μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα τσάι με λιποδιαλυτικά βότανα, όπως πράσινο τσάι, μέντα ή πικραλίδα που είναι ό,τι καλύτερο για να βοηθήσεις το σώμα σου να αποβάλει τις τοξίνες.


Εξασκήσου στο διαλογισμό: Συχνά όταν είμαστε στρεσαρισμένοι καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά και αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς από μια κουραστική μέρα και να μειώσεις το στρες. Παράλληλα, σκέψεις θετικές και ενθαρρυντικές για τον εαυτό σου και την προσπάθεια που καταβάλεις καθημερινά, θα σε κάνουν να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα ακόμη πιο ανανεωμένη και αποφασισμένη να κάνεις το καλύτερο για τον εαυτό αλλά και τη σιλουέτα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου