Αναγνώστες

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

4 tips που θα σε βοηθήσουν να μην πάρεις ούτε γραμμάριο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

1. Οι προμήθειες: Εφοδίασε τα ντουλάπια σου με υγιεινές λιχουδιές και τρόφιμα τα οποία μαγειρεύονται γρήγορα και εύκολα χωρίς να χάνουν όμως σε θρεπτική αξία. Μ’ αυτό τον τρόπο θα έχεις ανα πάσα στιγμή ένα θρεπτικό γεύμα ή σνακ, αποφεύγοντας την παγίδα του delivery.
2. Cold… fit: Μην αποθαρρύνεσαι από το κρύο, βάλε το αντιανεμικό σου και τα αθλητικά σου και ασκήσου. Όσο πέφτει η θερμοκρασία τόσο περισσότερο τείνουμε να γινόμαστε «σπιτόγατοι» και να βολευόμαστε σε ατάκες του τύπου «Ποιος πάει γυμναστήριο τώρα με τέτοιο καιρό». Για αρχή άσε τις φτηνές δικαιολογίες κατά μέρος: μπορεί ο καιρός να είναι κάπως μουντός όμως οι θερμοκρασίες του φθινοπώρου είναι ιδανικές για άσκηση έξω από το σπίτι, αφού ούτε ιδρώνεις, ούτε κρυώνεις. Αν από την άλλη είσαι ορκισμένη σπιτόγατα, μπορείς πάντα να φέρεις το γυμναστήριο στο σπίτι σου και χωρίς πολυέξοδους μηχανισμούς (αρκεί να έχεις όρεξη, φαντασία και προαιρετικά ένα στρώμα γυμναστικής). Ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού ή οι βόλτες στο σουπερ μάρκετ μετράνε για προπόνηση!
3. Έξυπνη ενυδάτωση: Η ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι ιδιαίτερα σημαντική χειμώνα- καλοκαίρι. Σίγουρα μια ζεστή σοκολάτα ή ένα καυτό ρακόμελο με τη παρέα φαντάζουν ειδυλλιακά τώρα που έχει αρχίσει και βάζει κρύο, αλλά έχε το νου σου στις θερμίδες που κρύβουν (και που είναι μπόλικες). Συνέχισε να πίνεις καθημερινά νερό κι αν δεν είσαι μεγάλη φαν της «άγευστης» γεύσης του, προτίμησε ένα ζεστό πράσινο τσάι, που εκτός του ότι θα σου προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικό και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου. Μια ακόμη καλή ιδέα είναι οι σούπες λαχανικών, καθώς και θα σε ζεστάνουν, και θα σε ενυδατώσουν (αφού στη βάση τους αποτελούνται από νερό) και θα σου προσφέρουν όλες τις βιταμίνες των λαχανικών που περιέχουν.
4. Εποχιακές λιχουδιές: Γνώρισε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Όπως πάντα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σε μια ισορροπημένη διατροφή ή δίαιτα. Μπορεί το καλοκαίρι να σε είχε «κακομάθει» με την ποικιλία λαχανικών και φρούτων του, αλλά κάθε μήνας και εποχή έχει το δικό της γευστικό μποστάνι. Μήλα, αχλάδια, μπανάνες, πορτοκάλια, ακτινίδια, ρόδια, λαχανάκια Βρυξελλών, σπανάκι, σπαράγγι, καρότο, λάχανο, ραπανάκι και κουνουπίδι είναι όλα στη διάθεσή σου για να επωφεληθείς από τις βιταμίνες, τις αντιοξειδωτικές τους ουσίες και τα ανόργανα συστατικά που περιέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου