Αναγνώστες

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

7 λόγοι για να βάλουμε τα φρούτα στο πρωινό μας...

1. Αυξάνουν την ενέργειά σας. 
Τα φρούτα είναι μια πλούσια πηγή υδατανθράκων, το οποίο είναι ένα από τα κύρια οφέλη του να καταναλώνουμε φρούτα το πρωί. Λόγω των φυτικών ινών και των σακχάρων που περιέχουν, τα φρούτα σας κρατάνε χορτάτους και σας δίνουν απίστευτη ενέργεια για όλη την ημέρα. Μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες, μούρα, πεπόνια είναι πολύ καλές επιλογές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

2. Αυξάνει την ικανότητα της πέψης.
Τα φρούτα θεωρούνται μια πολύ καθαρή τροφή και βοηθούν στο να καθαρίσει το σώμα μας από τις παλιές τοξίνες που συσσωρεύονται τη διάρκεια της νύχτας. Από τη στιγμή που θα σταματήσετε να τρώτε το βράδυ, μέχρι τη στιγμή που θα φάτε πρωινό, το σώμα σας περνάει από έναν κύκλο καθαρισμού. Τρώτε φρούτα νωρίς μέσα στην ημέρα για να σας βοηθήσουν στην ενίσχυση της διαδικασίας καθαρισμού και στη βελτίωση της πέψης σας.

3. Αυξάνουν τα ένζυμα στον οργανισμό σας.
Τα φρούτα είναι πλούσια σε ένζυμα, ακόμα περισσότερο από ότι τα λαχανικά. Τα ένζυμα είναι ζωτικής σημασίας για πολλές λειτουργίες στο σώμα μας και επίσης λειτουργούν ως ένα φυσικό πεπτικό βοήθημα. Τα ένζυμα βοηθούν επίσης το σώμα μας να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά από την τροφή που τρώμε.

4. Λειτουργούν θετικά στην ψυχολογική μας διάθεση.
Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται ποιοτικές πηγές τροφίμων για να λειτουργεί καλύτερα. Τα φρούτα είναι μια μεγάλη πηγή των φυσικών γλυκόζης που μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι. Τα φυσικά σάκχαρα και οι ίνες τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας, επιβραδύνει το σάκχαρο στο αίμα μας, και αυξάνει την ψυχική μας ενέργεια, όλα σε ένα!!

5. Μειώνουν το στρες.
Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία δεν είναι μόνο μεγάλη για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων - είναι επίσης απαραίτητη για την καταπολέμηση του στρες. Η βιταμίνη C μειώνει τις φλεγμονές που προκαλούνται από σωματική ή πνευματική καταπόνηση. Καταναλώνοντας ένα φρούτο για πρωινό και στο ενδιάμεσα γεύματα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση του στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Ενυδατώνουν.
Τα φρούτα είναι γεμάτα με νερό που ενυδατώνουν το σώμα μας φυσικά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνεται νωρίς μέσα στην ημέρα, δεδομένου ότι είμαστε φυσικά αφυδατωμένα όταν ξυπνάμε. Τα φρούτα ιδιαίτερης υψηλής περιεκτικότητας σε νερό είναι τα πεπόνια, μήλα, πορτοκάλια, ακτινίδια, ανανάς, σταφύλια και αχλάδια.

7. Καταπολεμούν τις λιγούρες μας για ζάχαρη.
Εάν έχετε μια αδυναμία στα γλυκά, υπάρχουν πιθανότητες μερικοί από εσάς να τα “ποθείτε” όλη την ημέρα. Έχει διαπιστωθεί ότι τα φρούτα είναι η τέλεια απάντηση για την αντιμετώπιση της λιγούρας μας για γλυκό. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέγουμε τα φρούτα ως ένα υγιεινό σνακ. Έχετε λιγούρα για γλυκό; φτιάξτε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα με φρούτα της αρεσκείας σας, ξηρούς καρπούς και μέλι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου