Για τι ζύμη θα χρειαστούμε:
Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προετοιμασία της ζύμης: Βάζουμε σε ένα μπολ τη νωπή ή την ξηρά μαγιά με ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ηρεμίσει. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και όσο χρειαστεί από το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί κολλώδης ζύμη. Αδειάζουμε όλη τη ζύμη σε μια καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά περίπου. Όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια μας την σηκώνουμε και την ρίχνουμε με δύναμη στην επιφάνεια εργασίας 4-5 φορές για να αναπτυχθεί η γλουτένη. Τέλος, τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε έτσι για μια ώρα ώστε να φουσκώσει. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί (για να βγει λεπτή η ζύμη) και πλάθουμε το ζυμάρι σε ότι σχήμα θέλουμε. Προετοιμασία της πίτσας: Απλώνουμε στο ζυμάρι τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες κασέρι κολλητά τη μια με την άλλη. Πάνω από το κασέρι βάζουμε τις φέτες γαλοπούλας , την πιπεριά την οποία έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες και το καλαμπόκι. Ψήνουμε την πίτσα για 20’ στους 250 βαθμούς. (το ψήσιμο διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.) Θερμίδες: 1300 / Θερμίδες ανά κομμάτι: 144
Απολαύστε την χωρίς τύψεις....
|
Αναγνώστες
Σάββατο 3 Μαΐου 2014
Συνταγή για πίτσα με λίγες θερμίδες...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου