Υλικά:
3 φλυτζ. καρπούζι και πεπόνι σε μικρά μπαλάκια (βγάζεις τη σάρκα με ένα μικρό σκουπ ή κουταλάκι)
2-4 κ. σ. μέλι
Χυμός από ένα lime
¼ – ½ φλυτζ. γκράπα ή τσίπουρο
1 μπουκάλι αφρώδες γλυκό κρασί, όπως moscato d’asti, παγωμένο
1 ½ φλυτζ. ανθρακούχο νερό, παγωμένο
Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Φέτες lime για γαρνίρισμα
Έξτρα μπαλάκια καρπουζιού και πεπονιού για γαρνίρισμα
2-4 κ. σ. μέλι
Χυμός από ένα lime
¼ – ½ φλυτζ. γκράπα ή τσίπουρο
1 μπουκάλι αφρώδες γλυκό κρασί, όπως moscato d’asti, παγωμένο
1 ½ φλυτζ. ανθρακούχο νερό, παγωμένο
Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Φέτες lime για γαρνίρισμα
Έξτρα μπαλάκια καρπουζιού και πεπονιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Βάλε τα μπαλάκια καρπουζιού και πεπονιού σε μία μεγάλη κανάτα. Πρόσθεσε το μέλι, το lime και ¼ φλυτζ. γκράπα. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
2. Πρόσθεσε το κρασί. Δοκίμασε και, αν θέλεις, πρόσθεσε κι άλλο μέλι και γκράπα. Βάλ’το για άλλη μία ώρα στο ψυγείο.
3. Πριν το σερβίρεις, πρόσθεσε πάγο ή παγωμένα μπαλάκια από τα φρούτα, φύλλα μέντας και φέτες λεμονιού. Γέμισε με το ανθρακούχο νερό.
1. Βάλε τα μπαλάκια καρπουζιού και πεπονιού σε μία μεγάλη κανάτα. Πρόσθεσε το μέλι, το lime και ¼ φλυτζ. γκράπα. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
2. Πρόσθεσε το κρασί. Δοκίμασε και, αν θέλεις, πρόσθεσε κι άλλο μέλι και γκράπα. Βάλ’το για άλλη μία ώρα στο ψυγείο.
3. Πριν το σερβίρεις, πρόσθεσε πάγο ή παγωμένα μπαλάκια από τα φρούτα, φύλλα μέντας και φέτες λεμονιού. Γέμισε με το ανθρακούχο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου