Αναγνώστες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

DIY: Συνταγές Ομορφιάς με βάση το τσάι...

Τονωτική λοσιόν προσώπου Τι θα χρειαστείτε 
l2/3 της κούπας τσαγιού έγχυμα αμαμελίδας (θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα) 
l1/3 της κούπας αποσταγμένο νερό 
l2 φακελάκια λευκό τσάι 
Οδηγίες Βράστε το αποσταγμένο νερό (ιδανικά σε ένα γυάλινο ποτήρι στον φούρνο μικροκυμάτων). Έπειτα βουτήξτε εκεί τα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα για 5-8΄. Στη συνέχεια, στύψτε τα και πετάξτε τα. Προσθέστε το νερό αμαμελίδας και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι που κλείνει καλά. Η λοσιόν σας είναι έτοιμη. Φυλάξτε τη στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα της και ανακινείτε την πριν από κάθε χρήση. Η ποσότητα αυτή θα διαρκέσει γύρω στις 7-10 ημέρες (αν υποθέσουμε ότι θα την εφαρμόζετε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό). 

Μίνι μάσκες ματιών κατά του πρηξίματος Βουτήξτε ένα φακελάκι με λευκό τσάι σε βραστό νερό και αφήστε το για 5-8΄. Στη συνέχεια, στύψτε το καλά, ανακατέψτε το μείγμα και ρίξτε το σε ένα τάπερ. Κατόπιν, μουλιάστε στρογγυλούς δίσκους από βαμβάκι (αυτούς που χρησιμοποιούμε για το ντεμακιγιάζ) στο μείγμα και τοποθετήστε το τάπερ στο ψυγείο για 1 ώρα. Τέλος, τοποθετήστε από ένα δίσκο σε κάθε μάτι για 15΄ και χαλαρώστε. 

Ενυδατικό balm για τα χείλη 
Τι θα χρειαστείτε l1 φακελάκι λευκό τσάι 
l1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο 
l1 κουταλάκι μέλι 
l1 κάψουλα βιταμίνης Ε 
Οδηγίες Αναμείξτε το αμυγδαλέλαιο με το μέλι σε ένα μπεν μαρί και αφού σπάσετε την κάψουλα βιταμίνης Ε, προσθέστε το έλαιό της στο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε και το τσάι (προσοχή: μαζί με το φακελάκι) και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κατόπιν, αποσύρετέ το από τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Έπειτα, στύψτε το φακελάκι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Τέλος, ρίξτε το σε ένα μικρό πλαστικό στρογγυλό βαζάκι. Το σπιτικό lip balm σας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου