Αναγνώστες

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Χημικές δίαιτες... Για ποιους λόγους είναι επικίνδυνες?

Απώλεια μυϊκού ιστού.
Πολλές εξαντλητικές και ακραίες δίαιτες μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα των θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός σας για απώλεια κιλών, σε πολύ πιο χαμηλές θερμίδες. Με αυτό τον τρόπο όμως, το σώμα σας θα αναζητήσει άλλους τρόπους για να πάρει την ενέργεια του. Το σώμα σας θα “αναγνωρίσει” τους μυς σας ως εναλλακτική πηγή ενέργειας θα αρχίσει να αφομοιώνει από εκεί. Αυτή η απώλεια μυϊκού ιστού είναι πολύ επιζήμια για τις προσπάθειές σας στην απώλεια βάρους, καθώς οι μύες σας δουλεύουν, ακόμη και όταν ξεκουράζεστε.

Επιβραδύνει το μεταβολισμό μας.
Όπως προείπαμε, η χαμηλή πρόσληψη θερμίδων μπορεί να κάνει ζημιά στο μυϊκό ιστό σας και κατά συνέπεια στο μεταβολισμό σας. Λόγω της χαμηλής πρόσληψης θερμίδων, το σώμα σας έρχεται σε μια κατάσταση πείνας και, όπως προαναφέρθηκε, η μυϊκή μάζα σας μειώνεται δραματικά. Γενικά, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχουμε, τόσο υψηλότερος είναι και ο μεταβολισμός μας και όσο λιγότερη μυϊκή μάζα έχουμε, τόσο χαμηλότερος είναι και ο μεταβολισμός μας.

Προκαλεί τριχόπτωση.
Ο υποσιτισμός που προκαλούν οι διάσημες δίαιτες, φαίνεται έντονα στην εξωτερική σας εμφάνιση. Όταν δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη, τα πλούσια μαλλιά σας χάνουν το υγιές “ύφος” τους και ξαφνικά γίνονται πολύ ξηρά και εύθραυστα. Αυτό οδηγεί σε μια εύθραυστη και μακροχρόνια βλάβη που παίρνει αρκετό χρόνο για να επανέλθει.

Υποσιτισμός.
Πολλές δίαιτες απώλειας βάρους απαιτούν από εσάς να καταναλώνετε ένα μόνο είδος τροφής, το οποίο μπορεί να σας στερήσει από πολλές άλλες βασικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για την κανονική λειτουργία του οργανισμού μας. Αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε υποσιτισμό και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αναπαραγωγικό και το ενδοκρινικό σας σύστημα. Ένα παράδειγμα για τις γυναίκες: μια ανεπάρκεια σε ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη Β και ψευδάργυρο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας και τη γονιμότητά σας.

Έλλειψη ενέργειας.
Μια δραστική αλλαγή στη διατροφή σας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την κανονική λειτουργία του οργανισμού σας όλη την ημέρα. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν είστε σε θέση να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας τόσο αποτελεσματικά και μπορεί να χάσετε ακόμα και το ενδιαφέρον σας για τις δραστηριότητες και τα χόμπυ σας.

Προκαλούν άγχος και stress.
Απότομοι περιορισμοί της πρόσληψης τροφής μπορούν να οδηγήσουν σε μεταβολή της προσωπικότητας σας. Ένα πρόσωπο που είναι συνήθως φιλικό και ενεργητικό ξαφνικά να αισθάνεται πιο ευέξαπτο και καταθλιπτικό. Έτσι, εάν ήδη διανύετε μια αγχωτική περίοδος στη ζωή σας, αποφύγετε την ακόμη μεγαλύτερη πίεση για τον εαυτό σας και να επικεντρωθείτε στην ευημερία σας.

Αυξάνουν το βάρος σας.
Οι ακραίες δίαιτες είναι γνωστές για τα γρήγορα αποτελέσματά τους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας βάρους προέρχεται από το βάρος του νερού, το οποίο είναι και ο λόγος για τα άτομα που πάντα καταλήγουν να ξαναπαίρνουν το βάρος τους πίσω. Όταν περιορίζετε το σώμα σας και δεν ικανοποιείτε τον πόθο σας, είναι πολύ πιο εύκολο να χάσετε τον έλεγχο και να πέσετε με τα μούτρα στο πρόχειρο φαγητό.
Έχοντας μια ισορροπημένη διατροφή, θα χάσετε σταδιακά τα κιλά που επιθυμείτε χωρίς να τα ξαναπάρετε και με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο ζωής σας προς το καλύτερο, χωρίς στερήσεις και υπερβολές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου